B Academy || Time flies when you’re having fun

“Fashion is not necessarily about labels. It’s not about brands. It’s about something that comes from within you.”

Processed with Moldiv
Het laatste half jaar is voorbij gevlogen. Toch is het al enkele maanden geleden dat ik nerveus naar Eindhoven vertrok voor mijn eerste lesdag aan B Academy voor de opleiding Mode & Media Styling in Eindhoven.

Ergens in september om precies te zijn. Slechts 2 maanden van te voren had ik besloten om me nog voor deze opleiding in te schrijven. Ik had totaal geen idee welke opleiding ik wilde gaan doen. AMFI, Lifestyle, de kunstacademie, een cursus mode journalistiek, fotografie of toch B Academy? Zo veel keuzes in te weinig tijd. Na het bezoeken van de open avond in Eindhoven besloot ik om toch voor de B Academy te kiezen. Deze opleiding zou een goede basis vormen voor welke andere opleiding ik daarna in de mode of kunst zou willen doen.

In eerste instantie was ik niet ingeloot voor het AMFI, maar later kreeg ik een mailtje dat ik alsnog was toegelaten. Dit was 2 weken voordat de opleiding van start zou gaan. De stress sloeg toe. B Academy of het AMFI? Maar na logisch denken was de keuze al snel gemaakt. Het is vrijwel onmogelijk om binnen twee weken een kamer in de buurt van Amsterdam te krijgen, te verhuizen, alles in orde te maken en dan ook nog alles voor het AMFI te regelen. Reizen vanuit Limburg zou voor mij betekenen om kwart voor 6 s’ochtends de trein pakken en hopen op geen vertragingen om op tijd op school te komen. Als je met zo een intensieve opleiding als het AMFI begint wil je dat goed doen en niet gehaast. Vooral omdat je het eerste jaar maar een keer mag doen. Verknal je het dan lig je eruit.

Processed with Moldiv

Of ik spijt heb van deze keuze? Nee helemaal niet. In dit kleine half jaar heb ik al meer geleerd en mee mogen maken dan ik aan het begin van de opleiding voor mogelijk had gehouden. Het begin bestond uit theorie en veel was nog nieuw. Ondertussen komt er steeds meer praktijk bij kijken. Zo heb ik al mijn eerste styling shoot gehad, gewerkt op Masters of LXRY en op Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam.

Dit blok ga ik bij fashion styling mijn eigen styling shoot organiseren. Spannend maar ik heb hier heel erg veel zin in! Ook zijn we begonnen met bloggen, film, mode tekenen en kunstgeschiedenis. De vakken modegeschiedenis, imagostyling, fotografie en colorstyling heb ik al afgesloten. Met het vak mode vormgeving gaan we een nieuw concept bedenken voor een kleding merk.

Druk, druk, druk wordt het de komende tijd. Maar over dit alles kun je binnenkort nog genoeg lezen. Ja, je leest het goed. Ik heb besloten om mijn ervaringen op B Academy te delen. Blijf mijn blog dus vooral volgen voor meer posts over B Academy en laat gerust een reactie achter als je vragen hebt. Untill the next post!

~ x Lisanne

Advertenties

6 reacties op ‘B Academy || Time flies when you’re having fun

 1. hi!
  Heel leuk dat je blogged over de B Academy. In September ga ik ook beginnen met Mode & Media Styling in Amsterdam dus het is heel fijn om bij jou op je blog te “spieken” en te zien hoe de opleiding gaat.

  Ik had een vraagje, moet je veel presenteren? ( ik HAAT presenteren 😦 ) En welk vak vind jij het minst leuk??

  Liefs!

  Liked by 1 persoon

  1. Hey!
   Super leuk dat je deze opleiding gaat doen! 🙂

   Het presenteren valt echt wel mee. Meestal wordt het hw in de klas besproken en laat je dat op het scherm zien. Maar je kunt meestal gewoon op je plaats blijven zitten. In het begin van het jaar moesten we ons een paar keer voor de klas voorstellen bij opdrachten maar dat klinkt enger dan het in werkelijkheid is 😉 Bij de eindopdrachten zit je bij de meeste vakken alleen en bij vakken zoals imago wordt de klas in twee gesplitst.

   Hm het minst leuke vak vond ik textiel kennis. Zoveel onthouden en dan proeven moeten doen om erachter te komen wat voor stof het is. Niet mijn sterkste punt.
   Liefs!

   Like

 2. Hoi ik heb even n vraag. Mijn dochter zit op de HAVO. Als ze haar diploma heeft is ze 16. Ze wilde graag naar het Amfi. Maar 16 is natuurlijk echt te jong om op kamers te gaan in Amsterdam en er dan nog van uitgaande dat ze door de selectie bij het Amfi komt en reizen is ook geen optie. Dus we zijn aan het kijken voor een andere optie qua opleiding na de Havo. Nu viel ons oog op b accademy. Denk je dat ze daar met haar 16 jaar een mogelijkheid heeft om aangenomen te worden? Is het een strenge selectie? En ze wil er eventueel bij het artez op de zaterdag een oriëntatie cursus erbij gaan doen en eventueel werken omdat de opleiding “maar” 2 dagen is. Denk je dat dit allemaal haalbaar is of wellicht teveel hooi op de vork?
  Alvast bedankt

  Liked by 1 persoon

  1. Hoi Tilly,

   Dankjewel voor je berichtje! Leuk dat je dochter een opleiding aan B Academy overweegt. B Academy is een goede vooropleiding voor opleidingen zoals het AMFI of Artez. Het feit dat ze pas 16 jaar is, is voor zover ik weet geen probleem om aangenomen te worden op B Academy. Er worden geen formele toelatingseisen gesteld, maar geselecteerd op geschiktheid en motivatie door een intake gesprek. Als ze motivatie en passie toont zal ze zeker worden toegelaten! Daarnaast is het huiswerk en de opdrachten makkelijk te doen. Ik heb naast mijn studie aan B Academy ook gewerkt en dit was goed te combineren. Toevallig heeft een vriendin van mij de oriëntatie cursus aan Artez gedaan. Zij was hier erg tevreden over en is mede daardoor aangenomen op Artez.

   Dinsdag 5 juli vindt er nog een infoavond in Eindhoven plaats voor de opleidingen Mode & Media Styling en Fashion Design & Styling. Ik raad je zeker aan om hier een kijkje te gaan nemen. Daar kunnen ze je veel over het lesprogramma vertellen en vragen beantwoorden. Hou er wel rekening mee dat B Academy een particulier opleidingsinstituut is. Je krijgt dus geen OV en studiefinanciering.

   Als jullie nog meer vragen zouden hebben hoor ik het graag! 🙂

   Liefs,
   Lisanne

   Like

 3. Hoi, onze dochter is zich aan het oriënteren op mode opleidingen. Ben jij een paar jaar na afloop nog steeds positief over de B academy? Heb je daarna nog andere opleidingen gedaan en ik ben heel benieuwd wat voor werk je nu doet? Zijn wel veel vragen… Dank alvast.

  Groetjes, Erwin

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s