B Academy || Typetjes, goodiebags en concepten, we are pretty busy

“The no. 1 rule of fashion: always wear what you want to wear.”

Processed with MoldivAlweer een week die voorbij is gevlogen. Terwijl de meeste van jullie morgen nog naar school moeten is de lesweek voor de studenten van B Academy Eindhoven al gedaan. Yes lekker lang weekend! Alleen we zijn nog lang niet klaar met alle opdrachten die eraan zitten te komen. Druk, druk, druk. Het laatste half jaar van de opleiding is aangebroken, dit betekent dat we richting ons eindexamen gaan.

Dinsdag

Het eerste wat ik zag bij binnenkomst was Geke die bergen kleding, sieraden en hoedjes tevoorschijn toverde. Hmm wat voor opdracht zouden we hiermee gaan doen? Voor het huiswerk moesten we typetjes bedenken, deze stylen en dan fotograferen. Ik heb van alles voorbij zien komen. Van Madonna tot Mary Poppins. Maar de leukste was toch wel die van onze educaties Yvette, Geke, Laurindo en Etienne. Gemaakt door Ellen, Benthe, Sabine en Denise. Nadat we de punten voor imagostyling terug hadden gekregen werden we in groepen verdeeld en kreeg ieder groepje een tijdschrift. Mijn groepje had de Jan.

Processed with MoldivDe opdracht was dat we verschillende setjes moesten maken bij de doelgroep van dit tijdschrift. 3 setjes voor de vrouw en 2 voor de man, ze gingen een weekendje weg naar Amsterdam. Een leuke opdracht waarbij je jezelf moet verplaatsen in een andere doelgroep. Hierdoor ga je combinaties met de kleding maken die je zelf niet zou dragen maar jouw doelgroep juist wel. Ik ben helemaal gek op het kaki hoedje van Topshop. Hoe schattig zijn die veertjes erop wel niet! Binnenkort ga ik hem toch maar eens bestellen.

Processed with MoldivDe rest van de dag hebben we aan onze eindopdracht gewerkt. Hiervoor kies je zelf een merk uit waarbij je een concept voor de shoot bedenkt en daarna uitvoert. Ik heb gekozen voor het merk Rock ‘N Rose. Beroemd om haar bloemenkronen en op vintage geïnspireerde sieraden.

Woensdag

Vandaag hadden we al de een na laatste les bloggen. Jammer dat we dit maar 4 lessen krijgen, want ik leer steeds weer wat nieuws over bloggen en social media. Volgende week moeten we onze eindopdracht presenteren. Hier hadden we een mailtje over gekregen en daar stond ook wat in over een goodiebag. Toen ik B Academy binnen kwam zag ik dat Cylia in de weer was met allemaal papieren tasjes en spulletjes. Nadat ze die klaar had gemaakt zette ze deze bij iedereen op tafel neer. We kregen allemaal een goodiebag cadeau met een kaartje erbij. Bij iedereen stond er een persoonlijke boodschap op. Super lief!! Buiten hebben we een aantal groepfoto’s gemaakt om naar de bedrijven te sturen die aan de goodiebags hebben meegewerkt. We are loving our goodiebags!

IMG_5098

IMG_6864

De goodiebag is onderdeel van onze eindopdracht. Hiervoor moeten we een artikel schrijven over een of meerdere producten. Leuk extraatje; het leukste artikel wint een spijkerbroek van 2de one en mag hier een blog artikel over schrijven. Hierna gingen we verder met een discussie over social media en het internet. Bijvoorbeeld, wat vindt jij ervan dat kinderen op een steeds jongere leeftijd in contact komen met social media?

Na nog wat theorie was het tijd voor de middag pauze. Ik ben outfit foto’s gaan maken voor de blog met Nicole, Kimberley en Milette. Klik hier voor de outfit post. Daarna was het tijd om product foto’s te maken. Iedereen was hiermee in de klas of buiten bezig. Nicole en ik hebben dit buiten gedaan omdat daar het beste licht was. Eerst hebben we papier op de grond gelegd en daar overheen mijn witte jas. Zo kregen we een mooie, neutrale achtergrond.

Processed with MoldivWat er precies in de goodiebag zit blijft nog even een verrassing. Het artikel over de goodiebag zal binnenkort online staan.

Donderdag

De dag zijn we begonnen met kunstgeschiedenis. Iedereen heeft een onderwerp gekregen waar je een korte presentatie over moet houden. Ik had vandaag mijn presentatie over het expressionisme. Gelukkig heb ik vorig jaar op Havo het vak Kubv gehad. Hierdoor weet ik nog veel van kunstgeschiedenis.

Na een ochtend vol met Art Deco, Salvador Dalí, Arnold Schönberg, Kubisme en nog veel meer kunstzinnige termen was het tijd voor een pauze. In de pauze ben ik met Nicole naar de Bijenkorf gegaan. Hier vindt van 12 tot en met 15 maart de pre-launch van Daisy Sorbet en Daisy Eau So Fresh Sorbet plaats. Hiervoor zijn er speciaal twee smaken sorbet ijs ontwikkelt. Iedere bezoeker krijgt een gratis ijsje! Hmm heerlijk.

Processed with MoldivDe rest van de dag hebben we gewerkt aan de eindopdracht voor het vak modevormgeving. Yvette heeft de bedrijfsanalyse en doelgroepanalyse uitgebreid uitgelegd zodat we deze indien nodig konden aanpassen. Je kan kiezen tussen de merken WE, Vanilia en Scotch & Soda. Ik heb voor het merk Scotch & Soda gekozen. De bedrijfsanalyse en doelgroepanalyse heb ik al af. Alleen over het concept blijf ik nog twijfelen.

Er is dus nog genoeg te doen de komende tijd. Ook hebben we weer een aantal leuke opdrachten voor volgende week, waaronder een kunstwerk omzetten in artistieke styling. Maar daar ga ik nog niet teveel over vertellen. Blijf mijn blog dus vooral volgen voor meer posts over B Academy en laat gerust een reactie achter als je vragen hebt. Untill the next post!

~x Lisanne

Advertenties

7 reacties op ‘B Academy || Typetjes, goodiebags en concepten, we are pretty busy

      1. Ja echt vet 🙂 De opleiding is ook in Amsterdam te volgen. Maar B Academy heeft nog meer verschillende opleidingen en cursussen.

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s