B Academy || What’s next

“Not for me to say it, but I would encourage you to consider what happens after what happens next.”

Processed with Moldiv

Deze week ben ik begonnen met een serieus gesprek. Wat gaat er na B Academy komen? Wat zijn mijn plannen en welke richting wil ik opgaan? Vragen waar ik nog even over kan nadenken. Althans dat dacht ik. Het laatste half jaar vliegt immers voorbij.

Dinsdag

Vandaag hoefde iedereen maar voor 20 minuutjes naar school. We hadden allemaal een persoonlijk gesprek met onze mentor, Geke. Nicole was voor mij aan de beurt dus moest ik even wachten tot ze klaar was. Hierdoor had ik even de tijd om mijn moodboard verder af te werken en een kijkje te nemen tussen de modeboeken.

Daar zag ik het boek New Fashion Photography staan. Aangezien ik toch nog aan het wachten was besloot ik hier eens doorheen te bladderen. Wat een prachtig boek! Vooral deze foto vind ik prachtig! Toen ik thuis kwam heb ik dit boek besteld. Er staan zoveel mooie en inspirerende foto’s in. Nieuwsgierig geworden? Klik hier om het boek te bestellen.

IMG_7421

Het gesprek begon met een kort overleg over het moodboard. Verder hebben we nog gepraat over wat ik van de opleiding vind en hoe alles in de klas gaat. Maar nu het belangrijkste. Wat wil ik hierna gaan doen? Hm.. Een lastige vraag. Als ik heel eerlijk ben heb ik geen vast plan voor volgend jaar. Mijn huidige opleiding aan B Academy succesvol afronden is voor mij op het moment het belangrijkste. Zo kan ik een goede portfolio opbouwen en me hier ook volledig op storten. Volgend jaar wil ik gaan werken en daarnaast stage lopen in de modewereld om meer ervaring op te doen. Daarna zou ik me altijd nog kunnen inschrijven op de Kunstacademie in Maastricht of het AMFI in Amsterdam. Geke heeft me vertelt over de opleiding Lifestyle aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Iets wat me ook interessant lijkt. Maar wie weet? Misschien ga ik wel rondreizen of besluit ik een totaal andere opleiding te gaan doen. Dat zie ik tegen die tijd wel. Ik heb immers nog even de tijd.

Woensdag

Fashion Styling op de woensdag. Vorige week hebben we het blok Fashion Bloggen afgesloten. Helaas! We begonnen de dag met een technisch probleem. Om de een of andere reden besluit de HDMI kabel er op de meest onhandige momenten mee op te houden. Gelukkig hadden we dit al snel opgelost.

Processed with Moldiv

Tijd voor wat kunstzinnigheid! Geke begon met een presentatie over artistieke styling. Hierna moesten we als opdracht modefoto’s zoeken die ons inspireerde. Het liefst met een artistiek tintje. Hier zijn enkele foto’s die ik gevonden heb. Zelf lees ik vaak het tijdschrift Dansk. Hier staan prachtige editorials in die me elke keer maar weer blijven verbazen.

Processed with Moldiv

Processed with Moldiv

De volgende opdracht was om in de omgeving van school op zoek te gaan naar speciale plekjes om te fotograferen. Samen met Nicole, Kimberley en Milette ging ik op pad. Gelukkig wisten we nog een paar plekjes van onze outfit shoots. Normaal gesproken kijk je niet snel op die manier naar je omgeving. Maar als je gaat opletten vallen je ineens allemaal details op. Zo is die ene muur vol graffiti eigenlijk best artistiek als je goed gaat kijken. Ook kwamen we langs de winkel Style by Danie. Hier verkopen ze prachtige designer items. En super schattig, er rent een puppy rondt! Wat een schatje.

IMG_7522

Processed with Moldiv

Processed with Moldiv

We hebben de dag afgesloten met een film over Diana Vreeland. Diana is een invloedrijke vrouw geweest binnen de modewereld. Ze heeft gewerkt voor Harper’s Bazaar, Vogue en the Metropolitan Museum of Art.

Donderdag

We zijn de ochtend begonnen met nog meer kunst. Er werden onder andere presentaties gegeven over het Modernisme, Pop Art, Concept Art, Abstract Expressionisme enzovoorts.

Hierna was het tijd voor een beetje kleurpsychologie. We zijn met logo’s bezig en kleur is hier heel belangrijk bij. Neem MacDonalds als voorbeeld. Sinds kort is hun logo groen met geel in plaats van rood met geel. Dit is omdat ze een gezonder en milieubewuster imago willen uitdragen. De kleur groen staat voor nieuw leven, voorjaar en groei. Het is dus een frisse en gezonde kleur.

Processed with Moldiv

Vervolgens moest ieder groepje vijf logo’s vinden die de rest niet meteen zou herkennen. Dit deed me denken aan het spelletje Logo Quiz. Vroeger kon ik hier super lang mee bezig zijn. Dat bleek vandaag handig te zijn aangezien ik bijna alle logo’s herkende haha.

Na de pauze kregen we de opdracht om een voorwerp, dier of bestaand logo te abstraheren. Ik besloot om een eenhoorn te kiezen. Deze heb ik van een gedetailleerde tekening omgezet in een figuur van alleen maar rechte lijnen. Het lijkt wel op een origami figuurtje. Tussendoor hebben we nog even ons concept met Yvette besproken. Ik ben al op de goede weg en moet nu de bijpassende catwalk trend gaan uitwerken. Daarna kan ik echt gaan beginnen met het realiseren van mijn concept.

Processed with Moldiv

Blijf mijn blog volgen voor meer posts over B Academy en laat gerust een reactie achter als je vragen hebt. Untill the next post!

~x Lisanne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s