B Academy || Radiostilte

“In order to be irreplaceable one must always be different.”

Processed with Moldiv

Na een week van stilte op mijn blog is het weer tijd voor een nieuw artikel. Vorige week heb ik een dag les gehad. Niet zo interessant dus om over te schrijven. Gelukkig was deze week wat drukker. We zijn begonnen met het vak TV Styling.

Dinsdag

Het eerste wat mij opviel was dat de complete klas verschoven is. Alle tafeltjes stonden anders. Dit was kennelijk donderdag verschoven toen ik ziek was. Vandaag hadden we de laatste les Visual Merchandising. We hebben drie lessen lang aan een concept gewerkt, wat we vandaag moesten presenteren. De fotoshoot van de witte blouse was je uitgangspunt. Voor mij hield dat in dat ik met pasteltinten en zachte stoffen ging werken. Een schilderij van Agnes Cecile was hierbij een van mijn grootste inspiratie bronnen. Haar kunst was in de hele presentatie terug te zien.

Ik had mijn presentatie opgebouwd in verschillende hoofdstukken. Bloemen, romantiek, huiselijkheid, kinderlijke onschuld en robuust. Ieder met zijn eigen quote en schilderij van Cecile. In mijn winkel zijn veel pasteltinten en schilderijen terug te vinden. Het heeft een lieve en romantische uitstraling en moet door de huiselijkheid eraan bijdragen dat de klant een persoonlijker gevoel bij de winkel heeft.

Processed with Moldiv

Screen Shot 2015-04-10 at 21.15.33

Screen Shot 2015-04-10 at 21.15.51

Screen Shot 2015-04-10 at 21.16.13

We hebben de meest uiteenlopende concepten gezien. Van een lief bloemenwinkeltje tot een donker, (super!) vet cafe waar designers hun ontwerpen kunnen showen. Als dit idee ooit wordt uitgevoerd ga ik daar zeker naartoe. Helaas is het zo dat je dit soort concepten niet snel in Nederland zult tegenkomen.

Ook ben ik zowat heel Eindhoven rond gerend op zoek naar de Clear Blue Adidas Superstar. Nicole heeft heel lang over deze schoenen getwijfeld, maar toch besloten om ze te halen. Alleen nu zijn ze nergens meer in maatje 38 te vinden. Dus als jij toevallig weet waar ze deze schoenen nog hebben, laat het dan alsjeblieft weten. Tips zijn ook altijd welkom. Ze heeft de knal groene nog gepast maar laten we het er maar op houden dat deze kleur niet zo een succes was.

Woensdag

TV Styling it is! Dit is een van de vakken waar ik het hele jaar al naar uitkijk. Ik vind het fijn dat we zoveel verschillende kanten van Styling behandelen. Zo wordt het makkelijker om later te kiezen welke richting je op wilt.

We krijgen les van Lizet. Ze doet de styling voor enkele programma’s op SBS6 en RTL5. Zelf is ze via B Academy deze wereld in gerold. Heel mooi om te horen hoe zoiets kan gaan. Ze vertelt ons verhalen uit de praktijk wat natuurlijk super leuk is. Zo kun je nog het perfecte setje voor de presentator klaar hebben liggen, als je even niet oplet kan deze alsnog in een eigen gekozen outfit de studio in komen wandelen.

Processed with Moldiv

We zijn begonnen met theorie over welke kleuren en printjes op tv kunnen. De pasvorm is ook van heel groot belang. Op tv zie je namelijk elk klein dingetjes wat niet goed zit. Ook kun je absoluut niet iemand iets groens aantrekken als ze voor een green screen staan, want dan zou je een zwevend hoofdje op tv zien. Iets wat mij eigenlijk wel logisch leek.

In de pauze ben ik met Nicole, Kimberley en Milette naar de Douglass gegaan. Kimberley wilde nog een nieuwe lipstick halen en ondertussen waren wij alle producten van MAC aan het bekijken. Altijd ontdek ik wel weer wat nieuws. Deze keer ben ik helemaal gek op de felgekleurde oogpotloden. Hoe leuk is dit voor de zomer!

Processed with Moldiv

Na de pauze kregen we de opdracht om in totaal 6 outfits voor Chantal Janzen en Sandra Schuurhof samen te stellen. Dit deden we in een groepje van 4 man. Aangezien ik vaak setjes maak op Polyvore ben ik hier best snel in. Daarom heb ik uiteindelijk 3 van de 6 outfits gemaakt.

Chantal Janzen is WLH en draagt graag glamour items. Haar outfits waren voor Everybody Dance Now. Dit is de outfit die ik voor haar heb samengesteld.

Screen Shot 2015-04-08 at 14.53.10

Sandra Schuurhof is KDH en draagt graag jurkjes. Haar stijl is elegant en ze wil het liefst geen zwart dragen. Omdat ze pas bevallen is moesten we uitkijken met de kleur rood. De kleur rood heeft als effect dat het kan vergroten. Dit zijn de twee outfits die ik voor haar heb samengesteld.

Screen Shot 2015-04-08 at 14.30.44

Screen Shot 2015-04-08 at 14.40.57

Donderdag

Vandaag moesten we als eerste allemaal op de plek gaan zitten die Yvette ons gegeven had. Hierdoor kwam je eens bij iemand anders te zitten dan bij je gewoonlijke groepje. Een goed idee want hierdoor mengde de klas zich wat meer en zag je ook eens hoe andere met hun concepten bezig waren.

De dag begonnen we weer met de nodige kunst presentaties. Hyperrealisme, de nieuwe zakelijkheid en dadaïsme waren hier enkele van. Kunst is toch iets wat ik alsmaar interessant blijf vinden. Daarom vind ik het ook leuk dat we kunstgeschiedenis in de les behandelen. En natuurlijk is het heel handig om te weten als je naar modetrends gaat kijken. Zo zie je toch elementen uit bepaalde kunststromingen steeds terugkomen in het modebeeld.

De rest van de dag hebben we verder gewerkt aan ons concept. Ondertussen heb ik de catwalk trend en mijn kleurkaart al uitgewerkt. Nu wordt het echt tijd om te gaan beginnen met verven en het in elkaar zetten van de kussen. Nog een paar weken en het moet al gepresenteerd worden.

Screen Shot 2015-04-10 at 21.16.55 Screen Shot 2015-04-10 at 21.17.21

Als extra opdracht kregen we allemaal woorden te zien waar je er zelf eentje van mocht uitkiezen. Hierbij moest je dan een catwalk trend maken. Dit deden we zodat iedereen de catwalk trends beter zou begrijpen. Ook gingen er twee exemplaren van View rondt. Hier stonde ook veel uitgewerkte catwalk trends in. Trouwens Monika had een geweldige zonnebril bij zich. De laatste tijd begin ik zonnebrillen met ronde glazen steeds meer te waarderen.

Processed with Moldiv

Blijf mijn blog volgen voor meer posts over B Academy en laat gerust een reactie achter als je vragen hebt. Untill the next post!

~x Lisanne

Advertenties

2 reacties op ‘B Academy || Radiostilte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s