B Academy || Superdry

Processed with Moldiv

Praktijk opdrachten vind ik altijd leuker als dagen vol theorie. Natuurlijk heb je de theorie ook nodig maar er is niks zo leuk als zelf er echt mee bezig te zijn. Ik denk dat de meeste modestudenten dit wel met mij eens zijn. Gisteren was het tijd voor een praktijk opdracht voor het vak Mannenstyling in samenwerking met Superdry.

Superdry combineert vintage Amerikaanse en Japanse graphics, zoals graffiti, met een Britse stijl. De producten focust zich op hoge kwaliteit, unieke details, toonaangevende graphics en aansluitende pasvormen met diverse stylings. Het merk heeft een exclusieve aantrekkingskracht en internationale beroemdheden behoren tot zijn volgelingen. Waaronder Justin Prime.

Laat Justin Prime nou net de man zijn waar onze praktijk opdracht om draait. Mike Verhoef, onze docent Mannenstyling, werkt vaker met beroemdheden. Zo heeft hij onder andere het team van Ajax en het lookbook van de Bijenkorf gestyld. Ook maakt hij met zijn bedrijf exclusieve pakken, te herkennen aan de uitstekende kwaliteit. Neem een kijkje op zijn site. Voor deze opdracht moesten we drie setjes voor Justin Prime uitzoeken. We werden in drie groepen verdeeld en gingen naar Superdry op de Kleine Berg in Eindhoven. Hier mochten we alles uit de winkel gebruiken voor onze looks.

Processed with Moldiv

Ik heb drie setjes samengesteld en zoals je kunt zien zit er bij elke een rugzak. De rugzakken van Superdry vind ik gewoon echt geweldig! Zelf draag ik ook liever mannenrugzakken als die voor vrouwen. Mijn eigen favoriet is op het moment eentje van Chasin uit de Score.

Processed with Moldiv

Voor het eerste setje ben ik begonnen met deze bruine, leren jas. Hieronder wordt een donker blauwe blouse gedragen met een subtiel motiefje. Daarbij een spijkerbroek met washing en een bruine, leren riem. Om de outfit af te maken heb ik voor een rugzak gekozen met legerprint, oranje zonnebril en een horloge waar het legergroen en oranje in terugkomt. In de rugzak komt het logo van Superdry heel groot terug.

Processed with Moldiv

Voor de tweede set ben ik begonnen met deze blouse. Hier staat een geschreven motief op. Daarbij heb ik een broek met washing gepakt. De stof is lekker zacht en zal dus heel comfortabel zitten. Vervolgens zag ik deze jas hangen. Hij was er ook in het zandkleurig maar het legergroen met oranje sprak me meer aan. Zelf vind ik deze jas ook heel leuk! Om het logo terug te laten komen heb ik voor deze groene pet gekozen en rugzak gekozen. Hierbij nog rode sneaker en een doorzichtige zonnebril met blauwe glimmende glazen.

Processed with Moldiv

Voor mijn derde en laatste set ben ik begonnen met dit shirt. Ik wilde een outfit creëren waar het logo duidelijker in naar voren zou komen en niet alleen in de accessoires. Het shirt heeft een tropische print. Hierbij heb ik een zwart leren jasje gedaan en bruine broek. De rugzak is bedrukt met Superdry logo en de outfit wordt afgemaakt met de bruinige zonnebril en donker, blauwe sneakers.

De praktijk opdracht hebben we afgesloten met een kop koffie bij Bagels&Juice. Voor volgende week moeten we enkele moodboards maken waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe de outfits gedragen moeten worden en voor welke gelegenheid ze geschikt zijn. Mike is van plan om de beste outfit uit Eindhoven en Amsterdam bij elkaar te leggen en te kijken of een van de outfits te gebruiken is bij een shoot voor Justin Prime. Hoe vet als je outfit hiervoor wordt uitgekozen!

Blijf mijn blog volgen voor meer posts over B Academy en laat gerust een reactie achter als je vragen hebt. Vanaf nu zal ik geen wekelijks verslag meer schrijven over B Academy, maar uitgebreide posts over bepaalde lessen. Zo gaan we volgende week dinsdag een Persbureau bezoeken en ga ik vandaag werken voor Sapph in Amsterdam! Untill the next post!

~x Lisanne

Advertenties

2 reacties op ‘B Academy || Superdry

 1. Hey Lisanne! 🙂 Superleuke blog…
  Top om te lezen hoe je de opleiding ervaart!
  Is het mogelijk om via de mail contact met je op te nemen?
  Ik heb het één en ander aan vragen! 🙂
  Groetjes,
  Eloy
  (eloydls_hrh@hotmail.com)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s