B Academy || Time flies when you’re having fun

“Fashion is not necessarily about labels. It’s not about brands. It’s about something that comes from within you.”

Processed with Moldiv
Het laatste half jaar is voorbij gevlogen. Toch is het al enkele maanden geleden dat ik nerveus naar Eindhoven vertrok voor mijn eerste lesdag aan B Academy voor de opleiding Mode & Media Styling in Eindhoven.

Ergens in september om precies te zijn. Slechts 2 maanden van te voren had ik besloten om me nog voor deze opleiding in te schrijven. Ik had totaal geen idee welke opleiding ik wilde gaan doen. AMFI, Lifestyle, de kunstacademie, een cursus mode journalistiek, fotografie of toch B Academy? Zo veel keuzes in te weinig tijd. Na het bezoeken van de open avond in Eindhoven besloot ik om toch voor de B Academy te kiezen. Deze opleiding zou een goede basis vormen voor welke andere opleiding ik daarna in de mode of kunst zou willen doen.

In eerste instantie was ik niet ingeloot voor het AMFI, maar later kreeg ik een mailtje dat ik alsnog was toegelaten. Dit was 2 weken voordat de opleiding van start zou gaan. De stress sloeg toe. B Academy of het AMFI? Maar na logisch denken was de keuze al snel gemaakt. Het is vrijwel onmogelijk om binnen twee weken een kamer in de buurt van Amsterdam te krijgen, te verhuizen, alles in orde te maken en dan ook nog alles voor het AMFI te regelen. Reizen vanuit Limburg zou voor mij betekenen om kwart voor 6 s’ochtends de trein pakken en hopen op geen vertragingen om op tijd op school te komen. Als je met zo een intensieve opleiding als het AMFI begint wil je dat goed doen en niet gehaast. Vooral omdat je het eerste jaar maar een keer mag doen. Verknal je het dan lig je eruit.

Processed with Moldiv

Of ik spijt heb van deze keuze? Nee helemaal niet. In dit kleine half jaar heb ik al meer geleerd en mee mogen maken dan ik aan het begin van de opleiding voor mogelijk had gehouden. Het begin bestond uit theorie en veel was nog nieuw. Ondertussen komt er steeds meer praktijk bij kijken. Zo heb ik al mijn eerste styling shoot gehad, gewerkt op Masters of LXRY en op Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam.

Dit blok ga ik bij fashion styling mijn eigen styling shoot organiseren. Spannend maar ik heb hier heel erg veel zin in! Ook zijn we begonnen met bloggen, film, mode tekenen en kunstgeschiedenis. De vakken modegeschiedenis, imagostyling, fotografie en colorstyling heb ik al afgesloten. Met het vak mode vormgeving gaan we een nieuw concept bedenken voor een kleding merk.

Druk, druk, druk wordt het de komende tijd. Maar over dit alles kun je binnenkort nog genoeg lezen. Ja, je leest het goed. Ik heb besloten om mijn ervaringen op B Academy te delen. Blijf mijn blog dus vooral volgen voor meer posts over B Academy en laat gerust een reactie achter als je vragen hebt. Untill the next post!

~ x Lisanne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s