B Academy || Time for something new

“Fashion is the armor to survive the reality of everyday life.”

Processed with Moldiv En weer een weekje dat voorbij is gevlogen. Dinsdag en donderdag zijn we met twee nieuwe vakken begonnen. Woensdag hadden we al de eindbeoordeling voor het vak Fashion Bloggen. Zo jammer dat dit al voorbij is! Ik ben benieuwd welk vak we volgende week woensdag krijgen.

Dinsdag

Vandaag kregen we les van John. Geke was in de ochtend nog heel eventjes aanwezig. Volgende week moet iedereen op persoonlijk gesprek komen om te kijken wat je na B Academy wilt doen en welke kant je op wilt. Iets waar ik nog eens goed over moet nadenken.

John geeft les in Visual Merchandising. Hij is afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Naast kunstenaar is hij ook Art-Director en heeft hij al aan veel mooie projecten mogen werken. We kregen uitleg over Visual Merchandising en hoe je dit in een winkel kunt toepassen. Hierna gingen we online opzoek naar inspirerende en mooie etalages. Dit zijn enkele etalages die ik gevonden heb. Processed with Moldiv Vervolgens gingen we aan de slag met het concept van de witte blouse. In het vorige blok kregen we de opdracht om met een witte blouse een concept te bedenken en dit uiteindelijk ook uit te voeren. Nu gebruikte we deze moodboards en foto’s voor een winkelconcept. Hoe verwerk je die sfeer? Welke materialen en kleuren ga je gebruiken. Mijn concept bestaat uit pastel kleurtjes en zachte materialen. Hier heb ik al een inspiratie beeld bij gevonden. Dit schilderij is gemaakt door Agnes Cecile. Processed with Moldiv In de pauze ben ik met Nicole snel outfit foto’s gaan maken voor een artikel. Wat een drama om die sjaal er fatsoenlijk op te krijgen. 200 foto’s verder is het gelukt en ik ben heel blij met het resultaat. Ook werd ik gebeld door Steps of ik woensdag op gesprek wilde komen in verband met mijn sollicitatie. Spannend!! Processed with Moldiv De lesdag hebben we afgesloten met een opdracht door de stad. We moesten in Eindhoven etalages fotograferen die we mooi of lelijk vonden. De Bijenkorf heeft op het moment een prachtige etalage, maar de rest van de stad valt toch wel tegen. Vooral na al die mooi etalages die ik online gevonden had. Maar dit zal wel aan de sale liggen. Overal hangen nog gigantisch borden met kreten erop zoals, 50% korting! Dat klinkt wel heel verleidelijk.

Woensdag

Vandaag hoefde ik maar voor een uurtje naar school. Een spannende dag aangezien ik mijn sollicitatie gesprek en eindpresentatie van Fashion Bloggen had. Leuk nieuws.(tromgeroffel..) Ik ben aangenomen! Yes! Volgende week vrijdag is mijn eerste werkdag en ik heb er nu al zin in.

De presentatie voor Fashion Bloggen ging ook goed. Ik zat samen met Nicole, Milette en Kimberley bij de beoordeling. Cylia was enthousiast over de presentaties dus ik denk wel dat we het allemaal gehaald hebben. Heel jammer dat dit alweer de laatste les was.. Toch hebben we in 4 lessen al super veel geleerd. De blogs werden met de week beter en zelf kreeg ik ook steeds meer zin om te bloggen. Aangezien we dit vak afsluiten was het even tijd voor een foto momentje. Say cheese!

Photo on 18-03-15 at 13.41 #2

10984534_10204779260856472_648057130608337846_o Photo on 18-03-15 at 13.41 #3

Donderdag

Vandaag hadden we weer les van Etienne. In het vorige blok hebben we het vak Fotografie gehad. Daar zijn een aantal hele mooie foto’s uitgekomen. Nu zijn we begonnen met het vak Film.

Als huiswerk hadden we de opdracht om leuke en irritante reclames te vinden. We hebben er een aantal in de klas bekeken. Geweldig is de nieuwe KPN Reclame waar twee kleine kindjes met hun opa aan de andere kant van de wereld face timen. Zo schattig. Eigenlijk zijn we erachter gekomen dat bijna elke reclame die op je gevoel inspeelt je op de een of andere manier raakt. Heel anders dan die irritante reclames van Fonq en Allsecure. Sorry maar 2 keer hiernaar kijken is eigenlijk al teveel. Met al die laptops, mobiels en camera’s die opgeladen moeten worden kom je nog wel eens in de problemen. Moeilijkheden van een B Academy student haha. Processed with Moldiv Zoals je vorige week kon lezen zijn we bij Yvette bezig met een concept voor een merk. Bij Etienne gaan we hier een reclame filmpje voor maken. Hm filmpjes editen is iets wat ik nog nooit gedaan heb, dus ik ben benieuwd wat dit gaat worden. Wel heb ik al een vaag idee, maar dit blijft nog even geheim. Zodra ik er verder mee ben zal ik het met jullie delen. Ook moet je nog een filmpje over jezelf maken. Een soort elevator pitch waarin je jouw sterke punten toont. Maar hier gaan we later pas mee verder. Van al dat werk krijg je honger! Bij bakker Bart hadden ze deze chocolade croissantjes die ik wel moest proeven. Verder heb ik in de les nog door het boek van Tim Walker gekeken. Hier staan hele mooie en inspirerende foto’s in. Processed with Moldiv Voor volgende week hoeven we nog niet zoveel te doen. De opdracht waarbij je een kunstwerk moet omzetten in artistieke styling was kennelijk pas voor volgende week. Gelukkig heb ik die allang af. Woensdag beginnen we met een nieuw vak. Misschien wel kleurpsychologie van Gerline? Stiekem hoop ik van wel. Blijf mijn blog volgen voor meer posts over B Academy en laat gerust een reactie achter als je vragen hebt. Untill the next post!

~x Lisanne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s